Volteon na Green Deal Summitu v Praze: do roku 2030 podíl OZE 30%.

do roku 2030: 10 GW z fotovoltaiky a celkový podíl OZE 30%.
3. října 2023 od
Volteon na Green Deal Summitu v Praze: do roku 2030 podíl OZE 30%.
VOLTEON GROUP, a.s., Jan Kubálek

Dne 26. září se v Praze konal Green Deal Summit, největší konference v České republice zaměřená na udržitelnost a energetiku. Naše firma, Volteon, měla tu čest být součástí této prestižní události.

Konference přilákala mnoho významných osobností z politického i průmyslového sektoru. Vystoupila zde například Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise, premiér ČR Petr Fiala, ministr životního prostředí Petr Hladík a ministr dopravy Martin Kupka. Vedle politiků se konference zúčastnili i lídři českého průmyslu, jako je Jan Juchelka CEO z Komerční Banky, Daniel Beneš, CEO ČEZu, Karel Kotoun, zakladatel start-upu Green0meteru, Stanislav Chvála z Nano Energies a mnoho dalších zajímavých řečníků.

Z konference vyplynulo několik klíčových informací a cílů pro budoucnost:

  • Česká republika si stanovila cíle v oblasti obnovitelných zdrojů energie (OZE) do roku 2030: 10 GW z fotovoltaiky a celkový podíl OZE 30%.
  • USA plánují investovat do dekarbonizace přibližně 7% svého HDP (2 biliony dolarů), což je největší investice od doby průmyslové revoluce.
  • Byl schválen Národní plán obnovy s alokací 225 miliard korun na zelenou transformaci.
  • V příštím roce je v plánu dotažení státní energetické koncepce.
  • Stanislav Chvála z Nano Energies zdůraznil potřebu stavby bateriových úložišť.
  • V oblasti vodíku bylo zdůrazněno, že jeho výroba a distribuce jsou zatím nákladné a tudíž nevhodné pro osobní dopravu. Nicméně vodík má potenciál zejména v nákladní silniční dopravě. Ministr Kupka předpověděl rostoucí využití vodíku v městském a příměstském provozu.
  • Některé menší a střední podniky již nyní vytvářejí ESG zprávy, i když nemají tuto povinnost, protože je k tomu motivují jejich velké korporátní odběratelé.

Tato konference byla skvělou příležitostí pro naši firmu setkat se s lídry v oblasti udržitelnosti a energetiky a diskutovat o budoucnosti našeho odvětví. Jsme hrdi na to, že můžeme být součástí této transformace a těšíme se na další kroky směrem k udržitelnější budoucnosti.



Jan Kubálek (Marketing a Strategie) a Roman Vik (Obchodní ředitel)